Industrie reageert op suikertaks

De suikertaks die de regering op frisdranken invoerde is niet meer dan een budgettaire maatregel, zegt Ben Bijnens, de nieuwe topman van Coca-Cola in België.

Het is voor het eerst dat Coca-Cola, veruit de grootste speler op de frisdrankmarkt in ons land, reageert op de suikertaks die vanaf 1 januari van kracht is. Het is nog veel te vroeg om de impact op de omzet te bepalen, aldus Bijnens. Maar hij verwacht wel een ongunstig effect op de cijfers.

Coca-Cola haalt uit naar onze regering: "Suikertaks is geen gezondheidsmaatregel"

Dat alleen frisdrank wordt geviseerd, zit het bedrijf hoog. ‘Men heeft geprobeerd de suikertaks te verkopen als een gezondheidsmaatregel, maar het uitlichten van één categorie is volgens ons niet de manier om iets te doen aan de gezondheid van de mensen.’

Volgens de frisdrankreus is een breder beleid meer geschikt. ‘Je moet de consument wijzen op zijn calorie-inname, maar ook een gezonde levensstijl stimuleren, en het belang van mate voorop zetten.’

De suikertaks, aldus Bijnens, is louter budgettair. Hij hoopt de regering ervan te overtuigen de light-producten uit de suikertaks te halen. Die zijn goed voor 45 procent van de omzet van Coca-Cola in ons land.

Link: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160119_02077753